Christelijk Ensemble Filomusica

Filomusica wordt vaak gevraagd voor het begeleiden van koorwerken. Het gaat daarbij om koormuziek die past binnen de protestant-christelijke traditie, zoals psalmen en gezangen. Vaak is het nodig om bestaande koormuziek te arrangeren voor de bezetting van het ensemble. Filomusica heeft inmiddels veel ervaring in het begeleiden van koren en ziet dit ook als haar belangrijkste taak.


Filomusica brengt echter ook puur instrumentale muziek ten gehore. Het kan gaan om instrumentale bewerkingen van psalmen en gezangen, maar ook om klassieke muziek, van barok tot romantiek.

Leden

Martien van der Zwan (1973) studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keijzer en Bas de Vroome met als bijvakken piano en zang. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde hij af voor de opleiding schoolmuziek eerstegraads.

Improvisatielessen voor orgel volgde hij bij Jan Bonefaas.


Momenteel is hij dirigent van een drietal koren en van de instrumentale ensembles Parlando en Filomusica. Als organist is hij verbonden aan de Grote Kerk te IJsselstein en de Chr. Ger. Kerk te Rijnsaterwoude. Hij werkt als dirigent en begeleider mee aan diverse concerten en cd-opnames.


Daarnaast is hij parttime muziekdocent aan de Revius te Rotterdam.

Verder componeert hij werken voor orgel, piano en gemengd koor.

Dirigent|

Martien van der Zwan

Viool 1: Lisette van Duijvenvoorde, Wim Bokkers, Elja Vendel;

Viool 2: Rozalinde de Boer; Marjolein van Eijk, N.N.;

Altviool: Eline Bokkers;

Cello: Sylke van Heeringen;

Contrabas: Kees Kramer

Blokfluit: Sonja van Haaren;

Fluit: Lianne Blok, Anja Heimensen;

Hobo: Inge Clement;

Klarinet: Brenda van Heeringen

Fagot: André van der Klift

Hoorn: Henriëtte de Pee, Thijs de Pee

Ons ensemble bestaat uit eerste en tweede violen, altviool, cello, contrabas, blokfluit, fluiten, hobo, klarinet, fagot, hoorns (aspirant). Eventueel kunnen pauken en trompet extra ingehuurd worden.

Alle leeftijdsgroepen zijn vertegenwoordigd, van tieners tot en met zestigers. De sfeer tijdens de repetities is heel goed.

Filomusica repeteert één keer in de veertien dagen op zaterdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur.

De repetities vinden plaats in Moerkapelle.

Repetities

Repertoire

Over ons